Saturday, October 13, 2012

ผัดเปรี้ยวหวาน [Sweet And Sour Sauce.]





ส่วนผสมอาหาร(Food ingredients.)


  1. หมู (ซอยเป็นชิ้นบางๆ)200 กรัม                               1. Pork ( thin slices of) 200 g.
  2. กระเทียม( ทุบละเอียอด) 4-5 กลีบ                           2. Garlic (smashed the elite IA) 4-5 cloves.
  3. แป้งข้าวโพด+น้ำ (ผสมกันไว้) 1 ช้อนโต๊ะ                  3. Corn starch + water (mixed together) 1 tbsp.
  4. สับปะรดเปรี้ยว (หันเป็นชิ้นๆพอคำ) 100 กรัม             4. Pineapple sour. (Cut into pieces as a) 100 g.
  5. แตงกวา (หั่นตามขวางหนานิดๆ) 1-2 ผล                   5. Cucumber (sliced ​​crosswise lightly) 1-2 result.
  6. พริกหยวก 3 สี (สีละประมาณ ครึ่งเม็ด)                     6. Bell pepper 3 colors (approximately half a tablet).
  7. มะเขือเทศ (หั่นตามยาว) 3-4 ลูก                              7. Tomatoes (sliced ​​lengthwise) 3-4 children.
  8. หอมหัวใหญ่ (หั่นตามยาว)1/2 หัว                             8. Onion (cut lengthwise) 1/2 head.
  9. ต้นหอม ( หั่นเป็นท่อนยาวประมาณ 1 นิ้ว ) 2-3 ต้น     9. Spring onion (cut into pieces about 1 inch long) at 2-3.


เครื่องปรุง [Garnish]


  1. น้ำมัน 2 ช้อนโต๊ะ                                  1. 2 tablespoons vegetable oil.
  2. น้ำปลา 1-11/2 ช้อนโต๊ะ                         2. Fish sauce 1-11/2 tbsp.
  3. น้ำตาลทรายแดง 1 ช้อนโต๊ะ                  3. 1 tablespoon brown sugar.
  4. น้ำมันหอย 1/2 ช้อนโต๊ะ                        4. Oyster sauce 1/2 tbsp.
  5. น้ำส้มสายชู 1-11/2 ช้อนโต๊ะ                  5. Vinegar 1-11/2 tablespoons.

ขั้นตอนการปรุง:


ตั้งกระทะเปิดไฟ ใส่น้ำมัน กระเทียม ตามด้วยหมูสับผัดจนสุก เติมน้ำนิดหนึ่งแล้วใส่ น้ำปลา น้ำตาลทรายแดง น้ำมันหอย น้ำส้มสายชู ชิมรสตามชอบ ผัดให้เข้า ใส่แตงกวา หอมหัวใหญ่ สับปะรด พริกหยวก ผัดให้เข้ากันจนผักใกล้สุก ใส่มะเขือเทศ และ น้ำแป้งข้าวโพดที่เตรียมไว้ ปิดไฟใส่ต้นหอม ยกลงเสริฟ ได้เลย


The process of cooking.


Wok, add the oil, garlic, followed by an open fire, stir until the pork is cooked. Water for a few minutes then add the fish sauce, brown sugar, vinegar, oyster sauce to taste like a cucumber, onion, pineapple, bell pepper stir-fry until vegetables are close to ripe tomatoes and corn starch prepared. Lift off the spring onion to serving you.

No comments:

Post a Comment