ส่วนผสมอาหาร(Food ingredients.)
- เนื้อไก่ 500 กรัม 1. 500 g chicken meat.
- น้ำพริกแกงเขียวหวาน 150 กรัม 2. Green Curry Paste 150 g.
- หัวกะทิ 250 กรัม 3. Coconut Cream 250 g.
- หางกะทิ 250 กรัม 4. Coconut milk 250 g.
- มะเขือพวงประมาณ 10 - 15 ลูก 5. Eggplant phung, about 10 to 15 children.
- มะเขือเปราะ (ผ่า 4 ส่วน)8-12 ลูก 6. Eggplant Brittle(cut in 4 parts) children 8-12.
- ใบมะกรูด 5 ใบ 7. 5 kaffir lime leaves.
- ใบโหระพา (ใส่ตามใจชอบ) 8. Basil leaves (put like).
- พริกชี้ฟ้าแดง (หั่นตามยาว) 3 -4 เม็ด 9. Red chillies (cut lengthwise) 3-4
- กระชาย 1 ช้อนโต๊ะ 10. 1 tbsp Kaempferia.
เครื่องปรุง (Garnish.)
- เกลือ 1 ช้อนชา 1. 1 tsp Salt.
- น้ำปลา 2 ช้อนโต๊ะ 2. 2 tbsp fish sauce.
- น้ำตาลปี๊บ 1 ช้อนโต๊ะ 3. 2 tbsp Palm sugar.
- น้ำมันพืช 1 ช้อนโต๊ะ 4. 1 tbsp vegetable oil.

ส่วนผสมน้ำพริกแกง (Curry paste mixture.)
- พริกขี้หนู 30 กรัม 1 . Chilli 30 g.
- พริกชี้ฟ้า 10 กรัม 2. Pepper 10 g.
- ตะไคร้ 15 กรัม 3. Lemon grass 15 g.
- ข่า 7 กรัม 4. Pin 7 g.
- ผิวมะกรูด 8 กรัม 5. 8 g lime skin.
- กระเทียม 60 กรัม 6. 60 grams of garlic.
- ลูกผักชี 5 กรัม 7. Coriander 5 grams.
- หัวหอม 40 กรัม 8. Onions 40 grams.
- ยี่หร่า 2 กรัม 9. Cumin 2 g.
- พริกไทย 3 กรัม 10. Pepper 3 grams.
- รากผักชี 5 กรัม 11. 5 grams of celery root.
- ใบโหระพา 20 กรัม 12. Basil 20 g.
- กะปิ 10 กรัม 13. Shrimp paste 10 g.
- เกลือ 5 กรัม 14. Salt 5 grams.
ขั้นตอนการปรุง

The process of cooking.
Add curry paste, coconut milk Puff the fragrant. Add chicken, stir-fry until cooked into the Coconut milk be boiling the eEggplant phung ad Eggplant Brittle.
Season with fish sauce , Palm sugar and salt . and stir until the eggplant is cooked.
Add Red chillies Kaempferia boils raised enough Basil leaves.
แกงเขียวหวานไก่ น่าทานมากๆ
ReplyDelete