Saturday, October 13, 2012

ตับหวาน [ The Liver Sweet. ]

ส่วนผสมอาหาร(Food ingredients.)

  1. ตับหมู (ล้าง และหั่นเป็นชิ้นๆพอคำ)350 กรัม              1. Pork liver (washed and cut into small pieces as a) 350 g.
  2. ข้าวคั่ว 3 ช้อนโต๊ะ                                                     2.Roasted rice 3 tbsp.
  3. หอมแดง 3-5 ลูก (หั่นตามยาวบางๆ)                          3. Results 3-5 shallots (thinly sliced ​​lengthwise).
  4. ผักชีฝรั่ง 2 ต้น (หั่นตามขวางประมาณ1 เซนติเมตร)    4. 2 the parsley (I sliced ​​crosswise into 1 cm).
  5. ต้นหอม 2-3 ต้น (หั่นตามขวางประมา1 เซนติเมตร)     5. From 2-3 spring onion (sliced ​​transversely fixed to 1 cm).
  6. สะระแหน่ เด็ดเป็นใบ (ใส่ตามใจชอบ)                        6. Decidedly as peppermint blade (if you like).

เครื่องปรุง [Garnish]

  1. น้ำปลาอย่างดี 2 ช้อนโต๊ะ                                 1. Fish sauce 2 tbsp.            
  2. มะนาว 2-3 ลูก                                                 2. Lemons 2-3.
  3. น้ำตาลทราย 2 ช้อนชา                                     3. Sugar 2 tsp.
  4. พริกป่น 2 ช้อนโต๊ะ                                           4. Cayenne pepper 2 tbsp.

ขั้นตอนการปรุง:

ต้มน้ำให้เดือด ใส่ตับลงไปลวก(อย่าให้สุกมาเดี๋ยวมันแข็งแล้วจะไม่อร่อย) นำตับหมูมาพักไว้ จากนั่น ใส่ หอมแดง ข้าวคั่ว และตับหมู มาปรุงรส ด้วย น้ำปลา มะนาว น้ำตาลทราย และพริกป่น ปรุงรสตามชอบ ใส่ต้นหอม และผักชีฝรั่ง ชิมรสอีกที จากนั้นใส่ สะระแหน่ แล้วตักใส่จานรับประทานได้ทันที
 




The process of cooking.
Heat water to boiling. The the liver to roughly. (Do not give up on it stiff, and then ripe is delicious), pork liver a rest and then put the
shallots, roasted riceand pork liver cooked with fish sauce, sugar and lemon Cayenne pepper seasoning to taste.
Add spring onion and celery to taste, then add peppermint plate and eat immediately.




No comments:

Post a Comment