Sunday, October 7, 2012

ผัดไทย กุ้งสด [ Fresh Shrimp Pad Thai.]


 ส่วนผสมอาหาร(Food ingredients.)

  1.  เส้นผัดไทย 200 กรัม                              1. Lines Pad Thai.1/2 Kg.
  2.  กุ้งสด 5 ตัว                                             2. Fresh Shrimps, 5.
  3.  กุ้งแห้ง   2 ช้อนโต๊ะ                                3. Thinness 1/2 cup.
  4.  เต้าหู้เหลืองแข็งหั่นชิ้นเล็กๆ1 แผ่น           4. Tofu yellow solid., cut into small pieces 1 yellow solid sheet.
  5.  หัวไชโป๊วสับ    1 ช้อนโต๊ะ                       5. Huachaipow chopped 1 Tbsp.
  6.  พริกป่น 30 กรัม                                       6. Chili powder 30 g.
  7.  ถั่วลิสงคั่วบุบหยาบๆ1 ช้อนโต๊ะ                 7. Pound roasted peanuts, roughly 1 Tbsp.
  8.  ไข่ไก่ 1 ฟอง                                           8. 1 eggs.
  9. ถั่วงอก 200 กรัม                                       9. Bean sprouts 200 grams.
  10. กุยช่ายหั่นเป็นท่อน 1/2 ถ้วยตวง               10. Kuicheai cut into pieces 1/2 cup.
  11. กระเทียมสับละเอียด 30 กรัม                    11. Garlic, finely chopped 30 g.

เครื่องปรุง [Garnish]

  1. น้ำมะขามเปียก  50 กรัม (เพิ่มตามใจชอบ)              1. 50g tamarind juice (add as you like).
  2. น้ำปลา 50 กรัม (เพิ่มตามใจชอบ)                           2. 50g Fish Sauce (add as you like).
  3. น้ำตาลทรายแดง 50 กรัม (เพิ่มตามใจชอบ              3. 50g Granulated sugar (add as you like).
  4. น้ำมันพืช  4 ช้อนโต๊ะ (เพิ่มตามใจชอบ)                  4. 4 tablespoons vegetable oil.
  5. น้ำเปล่า 1/2 ถ้วยตวง (เพิ่มตามใจชอบ)                   5. water 1/2 cup.


ขั้นตอนการปรุง:


 ตั้งกระทะใส่น้ำมันพืช 2 ช้อนโต๊ะ ตั้งไฟกลาง พอน้ำมันร้อน ใส่กระเทียมสับลงเจียวพอหอม ใส่กุ้งสดลงผัดพอสุกตักขึ้น ใส่เต้าหู้ลงทอด หัวไชโป๊วสับ ถั่วลิสงบุบ กุ้งแห้ง  ใส่เส้นผัดไทยและน้ำเปล่าเล็กน้อยลงผัดพอเส้นนุ่ม ปรุงรสด้วยน้ำปลา น้ำตาลทราย น้ำมะขามเปียก พริกป่น ผัดพอเข้ากัน ตักขึ้นพักไว้ ตอกไข่ลงขยี้พอให้สุก นำเส้นที่ผัดไว้เรียบร้อยลงไปผัดให้เข้ากัน  เติมถั่วงอก ใบกุยช่าย ผัดให้เข้ากัน ใส่กุ้งที่ผัดสุกไว้แล้วลงไปคนให้เข้ากัน แล้วยกลง



The process of cooking.


The wok, add 2 tablespoons of vegetable oil and heat the oil hot enough. Add garlic and chopped fragrant fry well. Fresh fried shrimp is cooked, scoop up. Fried tofu into the huachaipow chopped, dried shrimp, peanuts pound. Add the water and stir fry a little to soft.
Season with sugar, fish sauce, tamarind juice, chilli powder and fry well plate and set aside. Crush egg and cooked it. The line is stir fried together. Add bean sprouts, stir together the Kuicheai. The fried shrimp is already cooked, stir to combine, then lift up.



1 comment:

  1. เมนูผัดไทย กุ้งสด ก็น่าทานมากๆ

    ReplyDelete