Wednesday, October 31, 2012

แกงขนุน [Jackfruit Curry.]




ส่วนผสมอาหาร (Food ingredients.)


  1. ซี่โครงหมูอ่อน (สับเป็นชิ้น พอคำ) 500 กรัม       1. Soft pork ribs (chopped into pieces) 500 g.
  2. ขนุนอ่อน (สับเป็นชิ้น พอคำ) 1 กิโลกรัม             2. Jackfruit (chopped into pieces) 1 kg.
  3. ชะอม (เด็ดยอดอ่อน) 200 กรัม                          3. Cha Om (cool soft) 200 g.
  4. มะเขือเทศลูกเล็ก (ผ่าซีก) 10-15 ลูก                 4. Small tomatoes (cut) 10 to 15 children.
  5. ผักชีฝรั่ง(หั่นหยาบ) 1/2 ถ้วย                              5. Parsley (coarsely chopped) 1/2 cup.
  6. ใบชะพลู (หั่นหยาบ) 1/2 ถ้วย                             6. Plu leaves (coarsely chopped) 1/2 cup. 

ส่วนผสมน้ำพริกแกง (Curry paste mixture.)

  1. พริกแห้ง 7 เม็ด                      1. 7 dried chilli seeds.
  2. หอมแดง 5 หัว                       2. 5 shallots head.
  3. กระเทียม 1 หัว                       3. 1 head of garlic.
  4. กะปิ 1 ช้อนชา                        4. 1 teaspoon shrimp paste.

ขั้นตอนการปรุง:


 โขลกเครื่องแกงให้ละเอียด.ตั้งหม้อใส่น้ำต้มขนุนอ่อนที่เตรียมไว้ให้สุกแล้วพักไว้. ต้มซี่โครงหมูจนนุ่ม ใส่พริกที่โขลกไว้ ใส่ขนุนที่ต้มไว้ คนให้ทั่ว ต้มให้หอม. ใส่ชะอม มะเขือเทศ ชิมรสดูแล้วใส่ใบชะพลู แล้วยกลงไม่ต้องต้มให้สุกมาก. 


The process of cooking.

 Thoroughly pounded spices. Put the pot of boiling water Jackfruit prepared cooked and set aside. Boil until tender pork ribs. Put the spices are pounded. Jackfruit put the pot on the boil over the onion to taste, then add the tomatoes Cha Om plu. I do not have to boil down to the very matured.


No comments:

Post a Comment