Saturday, October 13, 2012

แกงอ่อมเนื้อ [Kang Aom Neua.]



ส่วนผสมอาหาร(Food ingredients.)



  1. เนื้อวัวและเครื่องในวัว 300 กรัม                1. chitterlings, beef and 300 g.
  2. น้ำเพี้ย 50 กรัม                                        2. 50 g of water good bitter, 
  3. ข่าอ่อนซอย 7 ชิ้น                                    3. Galangal (split) 7 pieces.
  4. ตะไคร้หั่น(หั่นประมาณ 2 นิ้ว) 1 ต้น           4. Lemon grass (cut into about 2 inch) 1 above.
  5. ใบมะกรูด 5 ใบ                                         5. 5 kaffir lime leaves.
  6. รากผักชี 3 ราก                                         6. Roots 3.Coriander root.
  7. ผักชีฝรั่ง(หั่นหยาบ) 2 ต้น                          7. Parsley (coarsely chopped) 2 above.
  8. ผักชี(หั่นหยาบ) 2 ต้น                                8. Coriander (coarsely chopped) 2 above.
  9. ต้นหอม(หั่นหยาบ) 2-3 ต้น                        9. Spring onion (coarsely chopped) 2-3 early.
  10. น้ำมันพืช 4 ช้อนโต๊ะ                               10. 4 tablespoons vegetable oil.


ส่วนผสมน้ำพริกแกง (Curry paste mixture.)


  1. พริกแห้ง 7 เม็ด                   1. 7 dried chilli seeds.
  2. พริกขี้หนูแห้ง 4 เม็ด            2. 4 seed dried paprika.
  3. หอมแดง 3 - 5 หัว               3. Shallots 3-5 heads.
  4. กระเทียม 20 กลีบ               4. 20 cloves of garlic.
  5. ตะไคร้ซอย 1 ช้อนโต๊ะ        5. Lemon grass, sliced ​​1 tbsp.
  6. ข่าซอย 1 ช้อนโต๊ะ              6. Galangal, sliced ​​1 tbsp.
  7. ขมิ้นซอย 1 ช้อนชา             7. Turmeric sliced ​​1 tsp.
  8. เกลือ 1 ช้อนชา                   8. Salt, 1 tsp.
  9. กะปิ 1/2 ช้อนโต๊ะ                9. Shrimp paste 1/2 tbsp.

ขั้นตอนการปรุง:


ตำเครื่องแกงรวมกันให้ละเอียดพักไว้ หั่นเนื้อวัวและเครื่องในวัว ขนาดชิ้นพอคำ
ตั้งกระทะใส่น้ำมันตามด้วยเครื่องแกง ผัดจนมีกลิ่นหอม ใส่เนื้อและเครื่องในลงผัด ใส่ข่า ตะไคร้ รากผักชี ผัดให้เข้ากัน เติมน้ำ เคี่ยวต่อจนเนื้อและเครื่องในนุ่ม ใส่น้ำเพี้ย พอเดือด ปิดไฟ โรยใบมะกรูด ผักชีต้นหอมและผักชีฝรั่ง

The process of cooking.


Pounder of curry together thoroughly and set aside. Sliced ​​chitterlings and beef in small pieces.
The wok, add oil and spices. Stir-fry until fragrant. Put the chitterlings, meat and stir fry the galangal, lemon grass, coriander roots and water to simmer until the meat is soft and the water is boiling, turn off the heat and sprinkle harp kaffir lime leaves, coriander, spring onion and celery.


No comments:

Post a Comment