Sunday, October 14, 2012

จอผักกาด [ Jor Puk Kad]


ส่วนผสมอาหาร(Food ingredients.)

  1. ผักกาดกวางตุ้ง (เด็ดเป็นชิ้นประมาณ 2 นิ้ว) 1 กิโลกรัม     1. Vegetable Cantonese. (Here is a piece about 2 inches) 1 kg.
  2. ซี่โครงหมู 150 กรัม                                                       2. 150 g pork rib.
  3. หมูสามชั้น 150 กรัม                                                      3. streaky pork 150 g.
  4. หอมแดง 5 หัว                                                              4. 5 shallots head.
  5. กระเทียม 10 กลีบ                                                         5. 10 cloves garlic.
  6. กระเทียมสับ 2 ช้อนโต๊ะ                                                 6. Minced garlic 2tbsp.
  7. ถั่วเน่าแผ่น ย่างไฟ 2 แผ่น                                              7. The second piece of rubber nuts rot.
  8. กะปิ 2 ช้อนโต๊ะ                                                             8. Shrimp paste 2 tbsp.

เครื่องปรุง [Garnish]

  1. น้ำมันพืช 2 ช้อนโต๊ะ                      1. Vegetable oil 2 tbsp.
  2. น้ำมะขามเปียก 3 ช้อนโต๊ะ             2. Tamarind water 3 tbsp.
  3. เกลือป่น 1 ช้อนชา                         3. Salt, 1 tsp.
  4. น้ำปลา 1 ช้อนโต๊ะ                         4. Fish sauce 1 tbsp.


ขั้นตอนการปรุง:

โขลกกระเทียม หอมแดง กะปิ เกลือ รวมกันให้ละเอียด พักไว้
ต้มน้ำเปล่า พอเดือด ใส่ซี่โครงหมูสับ และหมูสามชั้น ต้มจนกระทั่งหมูนุ่ม ใส่ผักกวางตุ้งเด็ดเป็นท่อน พอผักนุ่ม และเปลี่ยนสี ใส่ถั่วเน่าแผ่นโขลกละเอียด น้ำมะขามเปียก น้ำปลา คนให้ทั่ว พอเดือด ปิดไฟ ตั้งกระทะใส่น้ำมัน พอร้อน ใส่กระเทียมสับ เจียวให้เหลือง เททั้งกระเทียมเจียวและน้ำมัน ใส่หม้อจอผักกาด คนให้เข้ากัน


The process of cooking.

Pound shallots, garlic, shrimp paste, salt, mix thoroughly and set aside.
Boil enough water to boil the pork rib. And streaky pork Boil pork until a soft. Put Vegetable Cantonese pieces cool enough vegetables soften and change color. Fermented pounded into the profile, tamarind juice, fish sauce and stir over boiling off enough light. Heat enough oil to the wok, add chopped garlic. Hybrids to yellow. Pour the garlic and oil. Screen Vegetable pot and stir.



No comments:

Post a Comment