Sunday, October 7, 2012

แกงแคไก่ [Chicken Curry Carry.]




ส่วนผสมอาหาร(Food ingredients.)

              

เนื้ออกไก่ 200 กรัม                             1. 200 grams of chicken breast meat.
น้ำมันพืช 2 ช้อนโต๊ะ                            2. 2 tbsp vegetable oil.
ผักตำลึง 2 ถ้วยตวง                             3. 2 cups vegetable Tamlueng.
ยอดมะพร้าวอ่อนซอย 1 ถ้วยตวง         4. Top sliced ​​1 cup young coconut.
ผักเผ็ด 1 ถ้วยตวง                               5. pukpad 1 cup.
ชะอม 1/2 ถ้วยตวง                              6. Cha Om 1/2 cup.
ถั่วพู 1/2 ถ้วยตวง                                7. Winged Bean 1/2 cup.
ถั่วฝักยาว 1/2 ถ้วยตวง                        8. Lentils 1/2 cup.
มะเขือพวง 1/2 ถ้วยตวง                       9. Eggplant phung1/2 cup.
มะเขือกรอบ 1/2 ถ้วยตวง                   10. Crispy eggplant 1/2 cup.
ใบชะพลู (หั่นหยาบ) 1/2 ถ้วยตวง       11. Chaphlu leaf (roughly chopped) 1/2 cup.
ผักชีฝรั่ง (หั่นหยาบ) 1/2 ถ้วยตวง        12. Parsley (roughly chopped) 1/2 cup.
ผักขี้หูด 1/2 ถ้วยตวง                          13. Khe hood vegetable 1/2 cup.
เห็ดลม (หั่นหยาบ) 1/4 ถ้วยตวง          14. Wind mushrooms (roughly chopped) 1/4 cup.
น้ำเปล่า 1/2 ถ้วยตวง                          15. Water 1/2 cup.


ส่วนผสมน้ำพริกแกง (Curry paste mixture.)

พริกแห้ง 7 เม็ด                                   1. 7 dried chilli seeds.
ข่า หั่นละเอียด 1 ช้อนโต๊ะ                   2. 1 tbsp finely sliced galangal.
ตะไคร้ 2 ช้อนโต๊ะ                               3. 2 tbsp lemon grass.
หอมแดง 6 หัว                                    4. 6 shallots head.
กระเทียม 2 หัว                                   5. 2 cloves of garlic.
กะปิ 1 ช้อนโต๊ะ                                   6. 1 tbps shrimp paste.
รากผักชี (ซอยละเอียด) 1 ช้อนชา        7. Root coriander (finely chopped) 1 tsp. 



ขั้นตอนการปรุง:

เนื้ออกไก่หั่นเป็นชิ้นพอคำ ตำพริกแกงทั้งหมดให้เข้ากัน 
ตั้งกะทะตั้งไฟ ใส่น้ำมันพอร้อนใส่เครื่องแกง ผัดให้หอม 
ใส่ไก่ลงไปผัดจนไก่นุ่ม ใส่ มะเขือกรอบ มะเขือยาว มะเขือพวง เห็ดลม ยอดมะพร้าวอ่อน ถั่วพู ผัดจนผักอ่อนตัว 
ใส่ ผักขี้หูด ผักเผ็ด ชะอม ใบชะพลู ผักชีฝรั่ง  ผักตำลึง ผัดซักครู่ ใสน้ำ รอจนผักสุกยกลง ถ้าอ่อนเค็มเติมเกลือ 



The process of cooking.

Chicken breast meat, cut into pieces. Tum curry all together.
Set the pan. Heat enough oil to fry the fragrant curry.
Add chicken and stir until soft, add chicken, tomatoes, crispy eggplant, Eggplant phung, Wind mushrooms, young coconut, Winged Bean Stir until the vegetables soften.
Add Khe hood vegetable , pukpad, Cha Om,  Chaphlu leaf, Parsley, vegetable Tamlueng stir a few minutes until cooked vegetables raised into clear water. If salt is salt.


No comments:

Post a Comment