ส่วนผสมอาหาร(Food ingredients.)
- เนื้ออกไก่ 2 ชิ้น (หั่นเป็นชิ้นพอดีคำ) 1. 2 pieces of chicken breasts (cut into pieces).
- เห็ดฟาง (ใส่ตามใจชอบ) 2. Mushrooms (put as you like).
- หอมหัวใหญ่ 1 หัว 3. Onion 1 head.
- กะทิ 2 ถ้วยตวง 4. 2 cups coconut milk.
- น้ำซุปไก่ 1 ถ้วยตวง 5. 1 cup chicken broth.
- ข่าขนาดกลาง 2-3 ชิ้น (ปอกเปลือกและหั่นบางๆ) 6. 2-3 medium-sized piece galangal (peeled and sliced).
- ตะไคร้ 2-3 ต้น ( ทุบและหั่นยาวประมาณ 2 นิ้ว) 7. From 2-3 lemongrass (smashed and chopped about 2 inches long).
- มะเขือเทศ 5-7 ลูก 8. 5-7 tomato Results.
- พริกขี้หนูซอยละเอียด 1 ช้อนโต๊ะ 9. 1 tablespoon finely chopped chilli.
- ใบผักชี 1/2 ถ้วยตวง (สำหรับแต่งหน้า) 10. Coriander leaves 1/2 cup (for garnishing).
เครื่องปรุง(Garnish)
- เกลือ 1 1/2 ช้อนชา 1. Salt 1/2 tsp.
- น้ำปลา 1 ช้อนโต๊ะ 2. fish sauce 1 tbps.
- น้ำตาล 1 ช้อนชา 3. Sugar 1 tsp.
- มะนาว 3 ช้อนโต๊ะ (ชอบก็ใส่ ไม่ชอบก็ไม่ต้องใส่) 4. lemon juice 3 tbps (I did not like it I do not need to).
ขั้นตอนการปรุง:
ใส่กะทิลงในหม้อและนำไปตั้งไฟร้อนปานกลาง และคนเป็นครั้งคราว ใส่ตะใคร้และข่าลงในหม้อพอกระทิแตกมันใส่น้ำซุปไก่เพิ่ม รอน้ำเดือด ใส่เนื้อไก่ลงไปในหม้อ รอสักครู่ ใส่เห็ดฟาง หอมหัวใหญ่ และมะเขือเทศ คนต่อไปจนเนื้อไก่สุกดี ปรุงรสด้วยน้ำปลา น้ำตาล เกลือ และพริก จากนั้นใส่ผักชีแล้วยกลงเสิรฟพร้อมข้าวสวยร้อนๆ
The process of cooking.
Add coconut milk into the pot and bring to medium heat. And from time to time. Lemon grass, galangal put down the pot. Coconut milk made stew to a boil. Then add the chicken broth.
Put a mushroom, onion and tomatoes until the chicken is cooked well.Season with fish sauce, sugar, salt and chili, then add the coriander and then raised to Serve the steamed rice.
No comments:
Post a Comment