แกงเทโพ [ pork curry with water spinach.]
ส่วนผสมอาหาร(Food ingredients.)
- ผักบุ้ง ½ กิโลกรัม. 1. Morning Glory ½ Kg.
- หมูสามชั้น 1 250 กรัม 2. Streaky pork 250 g.
- ใบมะกรูดฉีก 5 ใบ 3. 5 kaffir lime leaves, torn.
- หัวกะทิ 1 ถ้วย 4. 1 cup coconut head.
- หางกะทิ 2-3 ถ้วย 5. 2-3 cups coconut milk.
เครื่องปรุง (Garnish.)
- น้ำมะขามเปียก ¼ ถ้วย 1. ¼ cup tamarind juice.
- น้ำตาลปี๊บ ¼ ถ้วย 2. ¼ cup palm sugar.
- น้ำปลา 2-3 ช้อนโต๊ะ 3. 2-3 tablespoons fish sauce.
ส่วนผสมน้ำพริกแกง (Curry paste mixture.)
- พริกแห้งแช่น้ำ 1. Soak dried.
- พริกชี้หนูแห้งแช่น้ำ 2. I soak the dried peppers.
- เกลือป่น 3. Salt.
- ข่าซอยละเอียด 4. Finely chopped galangal.
- ผิวมะกรูด 5. Skin Kaffir lime.
- พริกไทยแบบเม็ด 6. Pepper tablets.
- กระเทียมซอยบางๆ 7. Garlic Soy thin.
- กะปิ 8. Shrimp paste.
- หอมแดงซอย 9. Sedge.
วิธีทำเครื่องแกง
โขลกพริกที่ใส่เกลือลงไปให้ละเอียด ใส่ข่า ผิวมะกรูด รากผักชี พริกไทยเม็ดลงไปโขลกให้ละเอียด. ตามด้วย หอมแดงและกระเทียม สุดท้ายใส่กะปิลงไปโขลกส่วนผสมทุกอย่างให้เข้ากัน .
How to make curry.
Pepper mill salt thoroughly into the Skin Kaffir lime, galangal, coriander root, pepper tablets to thoroughly pounded. Followed by the shallots and garlic. Pounded into a paste, finally put all the ingredients together.
ขั้นตอนการปรุง
ผักบุ้งล้างให้สะอาดแล้วเลือกตัดส่วนที่แก่ หรือแข็งออก หั่นเป็นท่อนยาวสักหน่อย. หั่นหมูสามชั้นเป็นชิ้นบางๆ. เคี่ยวหัวกะทิให้เริ่มแตกมัน ใส่พริกแกงลงไปผัดจนหอม ค่อยๆเติมหางกะทิจนหมด. ใส่หมูสามชั้น ตามด้วยเครื่องปรุงต่างๆ เมื่อได้รสชาติที่ชอบแล้ว ใส่ผักบุ้ง ใบมะกรูด พอผักบุ้งสุกปิดไฟ. ยกเสริฟ รัปทานได้ทันที.
The process of cooking.
Morning Glory Clean then cut the pieces to length or cut out a little bit hard. Streaky pork cut into thin slices. Enriching the elite, start it. Add curry paste and stir until fragrant. Gradually add coconut milk completely. The streaky pork By ingredients. When you taste like to a morning glory morning glory leaves enough ripe off. Serving the fraud charges.
No comments:
Post a Comment