ไก่ผัดเม็ดมะม่วงหิมพานต์ [Chicken Fried with Cashew Nuts and Chili.]
ส่วนผสมอาหาร (Food ingredients.)
- เนื้อสะโพกไก่ 300 กรัม (หั่นเป็นชิ้นพอดีคำ) 1. Hip chicken meat 300 g (cut into pieces).
- มะม่วงหิมพานต์ 1/3 ถ้วยตวง 2. Cashews 1/3 cup.
- ต้นหอม 2 ต้น (หั่นความยาวประมาณ 1") 3. 2 the spring onion (cut into approximately 1 ").
- กระเทียม 3 กลีบ (หั่นละเอียด) 4. 3 cloves garlic (chopped).
- หอมใหญ่ 1/4 หัว (หั่นเป็นชิ้นเล็กๆ) 5. Onion 1/4 head (cut into small pieces).
- พริกแห้งคั่ว 4 เม็ด 6. 4 pieces of roasted dried chili.
เครื่องปรุง [Garnish]
- ซ๊อสถั่วเหลือง 1 ช้อนโต๊ะ 1. 1 tablespoon soy sauce.
- ซีอิ๊วขาว 1 ช้อนโต๊ะ 2. The light soy sauce 1 tbsp.
- ซ๊อสหอยนางรม 2 ช้อนโต๊ะ 3. 2 tablespoons of oyster sauce.
- น้ำตาล 1 ช้อนโต๊ะ 4. 1 tablespoon sugar.
- น้ำมันพืช 2 ช้อนโต๊ะ 5. 2 tablespoons vegetable oil.
ขั้นตอนการปรุง:
ล้างเนื้อไก่ แล้วนำเนื้อไก่หั่นเป็นชิ้นบาง. ล้างพริกชี้ฟ้า แล้วจึงหั่นเฉียง. ล้างต้นหอม หั่นท่อนสั้น. ปอกเปลือกหอมใหญ่ หั่นแว่นบาง. ตั้งกระทะเปิดไฟแล้วใส่น้ำมันลงไปในกระทะ ตั้งไฟให้ร้อน ใส่กระเทียมพร้อมเจียวให้หอม ตามด้วยใส่ไก่ เม็ดมะม่วงหิมพานต์ ด้วยหอมใหญ่ พริกชี้ฟ้า ผัดคลุกเคล้าให้เข้ากัน. จากนั้นให้ปรุงรสด้วยซีอิ๊วขาว ซอสถั่วเหลือง และน้ำมันหอย ใส่ต้นหอม ผัดให้ทั่วให้เข้ากัน และชิมรสชาติตามชอบใจ. ตักใส่จานโรยด้วยพริกแห้งคั่ว เสริฟได้เลย.
The process of cooking.
Wash chicken and cut the meat into thin slices. Wash chili. I turned of. Wash spring onion halves cut short. Peeled onion, cut into thin glasses. Wok, then add fuel to the fire pan. Set fire to heat. Fry the onion and garlic. Followed by the chicken. Stir-fried with cashew nuts, onion, chili mix to combine. Then season with Thin soy sauce. Add soy sauce, oyster sauce and spring onion stir to combine thoroughly. And satisfy taste. Plate and sprinkle with dry roasted chili served at all.
No comments:
Post a Comment