ส่วนผสมอาหาร (Food ingredients.)
- ซี่โครงหมูอ่อน 500 กรัม (หั่นเป็นชิ้น) 1. 500g Soft pork ribs (cut into pieces).
- เห็ดฟาง 100 กรัม (หั่นเป็นชิ้น) 2. 100g straw mushrooms (cut into pieces).
- มะเขือเทศ 2 ลูก (หั่นเป็นชิ้น) 3. Tomatoes 2 tomatoes (cut into pieces).
- ข่าหั่นบาง 5 แว่น 4. Sliced galangal 5 glasses.
- ตะไคร้ตัดเป็นท่อนๆ 2 ต้น 5. Lemon grass is cut into two pieces.
- หอมแดงบุบพอแตก 2 หัว 6. Lightly pounded shallots 2 heads.
- พริกขี้หนูบุบพอแตก 20 เม็ด 7. Lightly pounded, cracked paprika 20 grains.
- ผักชีฝรั่งหั่นเป็นท่อน 1 ต้น 8. Celery, cut into pieces 1 plant.
- ใบมะกรูดฉีด 5-8 ใบ 9. 5-8 kaffir lime leaves .
- รากผักชีบุบ 2 ราก 10. 2 celery root, root.
- พริกแห้งคั่ว 11. Dried chilli roast.
- พริกป่น 12. Cayenne pepper
- ข้าวคั่ว 13. Roasted rice.
- ต้นหอม 14. Spring onion.
- โหระพาเด็ดเป็นใบๆ 15. Here is a thyme leaves you.
เครื่องปรุง [Garnish]
- น้ำปลา 2 ช้อนโต๊ะ 1. 2 tablespoons fish sauce.
- น้ำมะนาว 3 ช้อนโต๊ะ 2. 3 tablespoons lemon juice.
- น้ำสะอาด 5 ถ้วย 3. 5 cups water.
ขั้นตอนการปรุง:
ตั้งหม้อน้ำ ใส่รากผักชี ใส่ข่า ตะไคร้ ซี่โครงหมู ต้มจนเดือดหมูสุกดี หรี่ไฟแล้วต้มต่อจนซี่โครงหมูนุ่มดีเมื่อหมูนุ่มดีแล้ว ใส่ ใบมะกรูด พริกขี้หนู หอมแดง ผักชีฝรั่ง เห็ดฟาง มะเขือเทศ ปรุงรสด้วยน้ำปลา รอเดือดอีกครั้ง ยกลง
ใส่ข้าวคั่ว มะนาว ชิมรสชาติตามชอบ โรยพริกแห้งคั่ว ต้นหอม ผักชี ผักชีฝรั่ง ใบโหระพา ทานร้อนๆ
The process of cooking.
Galangal, lemongrass, coriander root put into the pot boiled pork ribs cooked well. Dim the lights and then boiled until very tender ribs.When the pork is soft, then add kaffir lime leaves paprika, shallots, parsley, and tomato with straw mushrooms fish sauce. I lifted the boil again. Put the Roasted rice taste like lemon. Sprinkle dried chill roast Spring onion coriander parsley, basil eat hot.
No comments:
Post a Comment