Thursday, November 8, 2012

ไข่ยัดไส้ [Stuffed Omelet.]



.


ส่วนผสมอาหาร (Food ingredients.)


  1. หมูสับ 200 กรัม                                 1. 200 g pork. 
  2. ไข่ไก่ 2 ฟอง                                     2 eggs. 
  3. หัวหอมใหญ่ (หั่นเต๋า) 50 กรัม            3. Onion (diced) 50 gm. 
  4. แครอท (หั่นเต๋า) 50 ถ้วย                   4. Carrots (diced) 50 cups. 
  5. มะเขือเทศ (คว้านไส้ หั่นเต๋า)1 ลูก     5. Tomatoes (diced reaming gut) 1 child. 
  6. ผักชี 1 ต้น (หั่นละเอียด)                    6. 1 coriander plant (finely sliced). 
  7. ต้นหอม(หั่นละเอียด )1 ต้น                7. 1 onion plant (finely sliced). 
  8. น้ำมันพืช 2 ช้อนโต๊ะ                         8. 2 tablespoons vegetable oil. 

เครื่องปรุง [Garnish]


  1. ซีอิ้วขาว 1 ช้อนโต๊ะ                        1. Thin soy sauce 1 tbsp.
  2. ซอสปรุงรส 1 ช้อนโต๊ะ                    2. 2. Seasoning sauces 1 tbsp.
  3. น้ำมันหอย 1 ช้อนโต๊ะ                     3. 3. 1 tablespoon oyster sauce.
  4. น้ำตาลทราย 2 ช้อนชา                    4. Sugar 2 tsp.
  5. พริกไทย 1 ช้อนชา                         5. Pepper 1 tsp. 


ขั้นตอนการปรุง:


 ตอกไข่ใส่ชาม ตีให้ขึ้นฟู แล้วใส่ซีอิ้วขาวนิดหน่อย จากนั้นตั้งกระทะ เปิดเตาที่ไฟปานกลางค่อนข้างแรง. ใส่น้ำมัน กลิ้งน้ำมันให้ทั่วกระทะ รอจนกระทะร้อนก็เทไข่ที่ตีเอาไว้ลงไป รีบกลิ้งไข่ให้กระจายทั่วกระทะ. รอจนไข่สุก จะสังเกตเห็นว่าขอบไข่เริ่มล่อนออกจากกระทะ ก็ตักไข่ขึ้นมาพักไว้ในจาน. เปิดเตาที่ไฟปานกลาง ตั้งกระทะ ใส่น้ำมันสำหรับผัดลงไป รอจนน้ำมันร้อนจึงใส่หัวหอมใหญ่ หมูสับ ลงไป จากนั้นก็ปรุงรสด้วย ซีอิ้วขาว ซอสปรุงรส น้ำมันหอย น้ำตาลทราย และพริกไทยป่น. ผัดให้เครื่องต่างๆ เข้ากัน พอหมูเริ่มสุกก็ใส่แครอทลงไป ผัดไปเรื่อยจนแครอทเริ่มสุกก็ใส่มะเขือเทศลงไป ผัดซักพักจนมะเขือเทศเริ่มนิ่มจึงใส่ผักชีและต้นหอมซอยลงไป ผัดเครื่องทั้งหมดให้เข้ากันแล้วเปิดเตาทันที. นำเครื่องที่ผัดไว้ ใส่ลงไปบนไข่ที่ทอดไว้ พับขอบทั้ง 4 ด้านของไข่เข้ามาหากัน ตกแต่งด้วยผักชีและพริกหั่นฝอย จากนั้นก็ยกเสิร์ฟได้เลย

The process of cooking. 

 Full bowl, beat the egg, then add a little soy sauce. Then set pans. Preheat a medium strong. Roll the oil around the oil pan. Wait until the pan is hot, pour it into the beaten eggs. I roll the eggs around the pan. Wait for the egg to be noted that the eggs begin to peel away from the pan. I scoop up the eggs and set aside in a dish. Preheat the pan on medium heat, add the oil, stir-fry it. Wait until the oil is hot, add the onions to the pork, then season with soy sauce and oyster sauce, sugar and pepper. Stir well and let it cook pork began to put carrots. Stir continuously until the carrots are cooked, add tomatoes to it. Stir until the tomatoes begin to soften and wash out the celery and onion to it. Stir all together and turn the oven immediately. Stir into the machine. Fry the eggs into the folded edges on all 4 sides of the egg to come together. Decorate with coriander and sliced ​​chilli. Then serve it.


No comments:

Post a Comment