Monday, November 5, 2012

หมูทอดกระเทียม [ Pork Rib Fried Garlic. ]



ส่วนผสมอาหาร (Food ingredients.) 


  1. ซี่โครงหมูอ่อนสับเป็นชิ้น        1 กิโลกรัม 1. Soft pork ribs (cut into pieces) 1 kg.
  2. พริกไทยเม็ด 2 ช้อนชา          2. Pepper seeds 2 tsp.
  3. กระเทียม 30 กลีบ                 3. 30 cloves of garlic.
  4. รากผักชี 3 ราก                      4. Coriander root root 3.
  5. น้ำมันพืช                              5. Oil

เครื่องปรุง [Garnish]


  1. ซีอิ้วขาว 2 ช้อนโต๊ะ                     1. 2 tablespoons thin soy sauce.
  2. ซอสถั่วเหลือง 2 ช้อนโต๊ะ            2. 2 tablespoons soy sauce.
  3. น้ำตาลทราย 1 ช้อนชา                3. Granulated sugar 1 tsp.
  4. เกลือ 1/4 ช้อนชา                        4. Salt 1/4 tsp.
  5. แป้งสาลี (เล็กน้อย)                     5. Dough (a little).

ขั้นตอนการปรุง:


 ล้างซี่โครงหมูอ่อนให้สะอาด หั่นเป็นชิ้นๆ พักไว้.  โขลกเม็ดพริกไทย กระเทียม รากผักชีให้ละเอียดคลุกเคล้า กับซี่โครงหมู. เติมซีอิ้วขาว ซอสถั่วเหลือง น้ำตาลทราย เกลือ  คลุกให้เข้ากัน หมักทิ้งไว้ครึ่งชั่วโมง. ใส่แป้งสาลี ตั้งกระทะ ทอดซี่โครงหมูด้วยไฟกลางให้เหลืองเกรียม ยกขึ้น ตักใส่จาน พร้อมเสิร์ฟ.



The process of cooking.


Pork ribs are thoroughly washed. Cut into small pieces and set aside. Pounded Coriander root, garlic peppercorn mix thoroughly. With pork ribs. Add thin soy sauce. Mix soy sauce, Granulated sugar salt together. Fermentation for half an hour left. Put the Dough pan fried pork ribs over medium heat scorched up the yellow plate and serve.



No comments:

Post a Comment