ส่วนผสมอาหาร(Food ingredients.)
- เนื้อย่าง 400 กรัม 1. 400 g grilled meat.
- ใบขี้เหล็กต้ม 700 กรัม 2. Boil 700 grams cassia leaves.
- หัวกะทิ 1 ถ้วยตวง 3. 1 cup coconut milk.
- หางกะทิ 3 ถ้วยตวง 4. 3 cups Tail coconut milk.
เครื่องปรุง (Garnish)
- น้ำปลา 2 ช้อนโต๊ะ 1. 2 tablespoons fish sauce.
- น้ำตาลทราย 2. 1 ช้อนชา Sugar 1 tsp.
ส่วนผสมน้ำพริกแกง (Curry paste mixture.)
- พริกขี้หนูแห้ง 40 เม็ด 1. 40 dried paprika seed.
- พริกไทยเม็ด 2 ช้อนชา 2. Pepper seeds 2 tsp.
- หอมแดงหั่น 2 ช้อนโต๊ะ 3. 2 tablespoons chopped shallots.
- กระเทียมหั่น 2 ช้อนโต๊ะ 4. 2 tablespoons chopped garlic.
- ข่าหั่น 1 ช้อนโต๊ะ 5. 1 tablespoon chopped galangal.
- ตะไคร้ซอย ¼ ถ้วยตวง 6. ¼ cup lemon grass alley.
- ขมิ้นหั่น 1 ช้อนโต๊ะ 7. Turmeric sliced 1 tbsp.
- เกลือป่น 1 ช้อนชา 8. Salt, 1 tsp.
- กะปิ 2 ช้อนโต๊ะ 9. 2 tablespoons shrimp paste.
วิธีทำเครื่องแกง
นำพริกขี้หนู พริกไทยเม็ด หอมแดงหั่น
แระเทียมหั่น ข่าหั่น ตะไคร้ซอย ขมิ้นหั่น ตำให้ละเอียด ให้เข้ากัน. เติมกะปิ
และเกลือ คลุกเคล้าให้เข้ากัน.
How to make curry.
Sliced shallots and chilli pepper seeds, sliced lemon
grass, soy, turmeric, galangal, cut too artificial pound sliced thoroughly to
combine. Filling paste and salt and mix to combine.
ขั้นตอนการปรุง
นำหางกะทิตั้งไฟ ละลายน้ำพริกแกงที่โขลกใส่ลงไป
พอเดือดใส่ใบขี้เหล็ก น้ำปลา น้ำตาลทราย พอเดือดใส่เนื้อย่าง ใส่หัวกะทิ
ชิมรสตามชอบ ปิดไฟ ยกลง
The process of cooking.
Heat the Tail coconut milk. Dissolve the curry pounded into.
When boiling add the fish sauce, sugar, cassia enough heat to grilled meat
taste like the coconut milk off the register.
No comments:
Post a Comment