Friday, November 9, 2012

ก๋วยเตี๋ยวคั่วไก่ [Stir-fried Fresh Rice-flour Noodles With Chicken And Egg. ]




ส่วนผสมอาหาร (Food ingredients.)


  1. ก๋วยเตี๋ยวเส้นใหญ่ 200 กรัม                           1. Noodle 200 g.
  2. เนื้ออกไก่ (หั่นไก่เป็นชิ้นพอคำ) 100 กรัม        2. Chicken breast meat (chicken, cut into pieces) 100 g.
  3. ไข่ไก่ 2 ฟอง                                                 3. 2 eggs.
  4. น้ำมัน 5 - 6 ช้อนโต๊ะ                                      4. Vegetable oil 5-6 tbsp.
  5. ต้นหอม ผักชี (ซอยละเอียด) 2 ต้น                  5. Spring onion coriander leaves (finely chopped) 2 above.
  6. กระเทียม 2 กลีบ                                            6. 2 cloves of garlic.


เครื่องปรุง [Garnish]

  1. พริกไทยป่น 1 ช้อนชา              1. Pepper 1 tsp.
  2. น้ำตาลทราย 1 ช้อนโต๊ะ            2. 1 tablespoon granulated sugar.
  3. ซอสปรุงรส 1 ช้อนโต๊ะ              3. Seasoning sauces 1 tbsp.
  4. น้ำมันหอย 1 ช้อนโต๊ะ               4. 1 tablespoon oyster sauce.
  5. น้ำปลา 3 ช้อนโต๊ะ                    5. 3 tablespoons fish sauce.


ขั้นตอนการปรุง:


เปิดตั้งกระทะเปิดไฟปานกลาง ใส่น้ำมันเล็กน้อยในกระทะ ตั้งไฟให้ร้อน เอากระเทียมไก่ลงไปผัดให้สุก.ใส่เส้นก๋วยเตี๋ยว ปรุงรสด้วยเครื่องปรุงทั้งหมดผัดให้เข้ากัน. ผัดให้เส้นร่วนไม่ติดกันก่อนจะตอกไข่แล้วผัดให้เข้ากันอีกที.ใส่ต้นหอม ลงไปผัดอีกนิดหน่อย เสร็จแล้วก็ตักใส่จาน. โรยต้นหอมผักชีซอย โรยพริกไทย เป็นอันเสร็จ .


The process of cooking.


Set the pan on medium heat. Put a little oil in a pan. Set fire to heat. Remove garlic and stir the cooked chicken. Put noodles. Stir and cook all ingredients together. Stir well before the lines are not crumbly fried egg and mix well again. Put Spring onion. Stir a little. Finished plate. Sprinkle Spring onion coriander pepper finish.


No comments:

Post a Comment