Saturday, November 3, 2012

ยำหนัง [ Yum Nang.]




ส่วนผสมอาหาร (Food ingredients.)



  1. หนังแห้ง 200 กรัม                             1. Cow leather or Buffalo leather dry 200 g.
  2. พริกป่น 1/2 ช้อนชา                            2. Cayenne pepper 1/2 tsp.
  3. กระเทียมสับ 1 ช้อนโต๊ะ                     3. 1 tablespoon chopped garlic.
  4. น้ำมันพืช 2 ช้อนโต๊ะ                          4. 2 tablespoons vegetable oil.
  5. ใบมะกรูด (หั่นฝอย) 3 ใบ                   5. Kaffir lime leaves (sliced) 3 leaves.
  6. ต้นหอม(หันฝอย) 1 ช้อนโต๊ะ              6. Spring onion (sliced​​) 1 tbsp.
  7. ผักชี (หั่นฝอย) 1 ช้อนโต๊ะ                  7. Coriander (sliced​​) 1 tbsp.

ส่วนผสมน้ำพริกแกง (Curry paste mixture.)



  1. พริกขี้หนูแห้ง 15 เม็ด                 1. 15 dried paprika seed.
  2. กระเทียม 10 กลีบ                      2. 10 cloves of garlic.
  3. หอมแดง 5 หัว                           3. 5 shallots head.
  4. ข่าหั่น 1 ช้อนโต๊ะ                       4. 1 tablespoon slice galangal.
  5. ตะไคร้ซอย 1 ช้อนโต๊ะ                5. Lemon grass, sliced ​​1 tbsp.
  6. กะปิ 1 ช้อนชา                            6. 1 teaspoon shrimp paste.
  7. เกลือ 1/2 ช้อนชา                       7. Salt 1/2 tsp.

ขั้นตอนการปรุง:


นำหนังแห้งไป ต้มให้สุกและพองตัว ประมาณ ครึ่งชั่วโมง. โขลกเครื่องแกงรวมกันให้ละเอียด. เจียวกระเทียมกับน้ำมัน ใส่เครื่องแกงที่โขลกไว้ลงผัดให้หอม จากนั้นใส่พริกป่น. ใส่หนังที่ต้มแล้วลงผัดให้เข้ากัน พอสุก ใส่ใบมะกรูด ปิดไฟ. ตักใส่จาน โรยหน้าด้วย ต้นหอม ผักชีซอย.

The process of cooking.


Bring to a boil, cooked, dry Leather and puffy, about half an hour. Pounded spices together thoroughly. Fry garlic with oil. Put the pounded spices into the aromatic . Then add cayenne pepper. A Leather that has been boiled down enough to cooked fried kaffir lime leaves turn light plate garnished with coriander Spring onion.



No comments:

Post a Comment