Tuesday, November 6, 2012

ราดหน้าหมู [Fried Noodle With Pork.]



ส่วนผสมอาหาร (Food ingredients.)


  1. หมูสันใน (หั่นชิ้นพอคำ) 200 กรัม                             1. Pork tenderloin (cut into pieces) 200 g. 
  2. ก๋วยเตี๋ยวเส้นใหญ่ 500 กรัม                                      2. Noodle 500 g. 
  3. คะน้าต้นใหญ่หั่น 3–4 ต้น( ใส่ผักอื่นๆได้ตามชอบ)      3. Kale turned a 3-4 start (with other vegetables as you like). 

เครื่องปรุง [Garnish.]


  1. เต้าเจี้ยว 1 ช้อนโต๊ะ                  1. 1 tablespoon bean paste. 
  2. ซีอิ้วขาว 2 ช้อนโต๊ะ                  2. 2 tablespoons thin soy sauce. 
  3. ซีอี้วดำ 2 ช้อนชา                      3. 2 teaspoons dark soy sauce. 
  4. น้ำมันหอย 1 ช้อนโต๊ะ               4. 1 tablespoon oyster sauce. 
  5. น้ำปลา 2 ช้อนโต๊ะ                    5. 2 tablespoons fish sauce. 
  6. น้ำมันพืช 5 ช้อนโต๊ะ                 6. 5 tablespoons vegetable oil. 
  7. แป้งข้าวโพด 2 ช้อนโต๊ะ            7. 2 tablespoons corn starch. 
  8. น้ำตาลทราย 1 ช้อนโต๊ะ            8. 1 tablespoon sugar. 
  9. น้ำซุป 2 ถ้วย                            9. 2 cups broth. 
  10. กระเทียมสับ 2-3 กลีบ             10. 2-3 cloves of minced garlic. 

เครื่องหมักหมู [The marinated pork.]


  1. ซีอิ้วขาว 1 ช้อนโต๊ะ           1. thin soy sauce 1 tbsp. 
  2. น้ำตาลทราย ½ ช้อนโต๊ะ    2. ½ tablespoon sugar. 
  3. พริกไทย 1 ช้อนชา            3. Pepper 1 tsp. 

ขั้นตอนการปรุง:


นำหมูไปคลุกเคล้ากับเครื่องหมักหมู นวดให้เข้าเนื้อแล้วพักไว้. ตั้งกระทะใส่น้ำมัน ใส่เส้นก๋วยเตี๋ยว ใส่ซีอิ้วดำ ซีอิ้วขาวผัดให้ร้อนทั่วกันตักเส้นออก . ตั้งกระทะใส่น้ำมัน 2 ช้อนโต๊ะ ใส่เต้าเจี้ยวสับกับกระเทียมผัดให้หอม ใส่ก้านคะน้า ซีอิ้วขาว น้ำมันหอย น้ำปลา น้ำซุป. พอเดือดใส่หมูหมัก ใส่ใบคะน้า น้ำตาลทราย น้ำเปล่า. ละลายแป้งข้าวโพดค่อยๆใส่คนไปเรื่อยๆ พอเหนียว รอน้ำเดือดแล้วยกลง. จัดเส้นก๋วยเตี๋ยวใส่จาน แล้วราดด้วยน้ำราดหน้าร้อนๆ



The process of cooking.

Pork to mix with the marinated pork. Massage into the meat and set aside. Heat oil in a wok. Put noodles in a soy sauce, black thin soy sauce sauce hot over the knee line out the wok, add oil, 2 tablespoons of the bean with minced garlic and stir-fry the onion a stem kale, thin soy sauce and oyster sauce, broth enough. pork marinated kale into the boiling sugar water, gradually add the dissolved cornstarch to keep viscous enough to wait for the water to boil. The noodle dish. Topping and topped with hot water.


No comments:

Post a Comment